Kinderen vanaf 6 jaar welkom

Het welzijn van de katten staat bij Jippies kattencafe op de eerste plaats. Wij vinden het zeer belangrijk dat zij, maar ook onze gasten het naar hun zin hebben en dat het hen aan niets ontbreekt. Daar doen wij onze uiterste best voor. Jippies kattencafe moet voor iedereen een ideale plek zijn om heerlijk tot rust te komen en te kunnen genieten en spelen met en tussen de katten.

Sinds de opening van ons kattencafe hebben we gemerkt dat ook kinderen het kattencafe een hele leuke plek vinden om te bezoeken. Iedereen is welkom, dus ook kinderen. Echter kunnen zij in hun enthousiasme soms onbewust erg druk zijn. Met name jonge kinderen kunnen nog niet goed begrijpen waarom het voor de katten van belang is dat er niet geschreeuwd, gegild of gerend wordt.

Bij het onvoorzichtig benaderen van de katten of het ruw aaien (bijvoorbeeld tegen de haren in strijken of aan oren en staarten trekken), is het mogelijk dat de katten dusdanig schrikken of geïrriteerd raken waardoor uw kind mogelijk gekrabd of gebeten wordt. Het gevolg is vaak dat kinderen dusdanig schrikken dat zij het op een brullen zetten. Logisch!  Het gevolg daarvan is dat de katten uit balans raken, vluchtgedrag vertonen en bang van kinderen worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Daarom hanteren wij in het kattencafe een leeftijdsminimum vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen doorgaans bij de juiste uitleg/instructies van de medewerkers van het kattencafe en door ouders/voogd/oppas veelal beter begrijpen wat er van hun verwacht wordt als zij in het kattencafe zijn. De huisregels kunnen u ter ondersteuning zijn en hangen in de hal, waar u en de kinderen de handen wassen.

Iedereen kent zijn eigen kind het beste en daarom mogen wij redelijkerwijs verwachten van ouder/voogd/oppas dat u een juiste inschatting maakt of het gedrag van uw kind, indien nodig, gecorrigeerd moet/kan worden om de rust voor iedereen te bewaren. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan is het beter om uw bezoek in te korten dan wel uit te stellen.

In onze huisregels staat o.a. dat wij maximaal 8 kinderen tegelijk toelaten. Indien u een reservering wilt maken dan kan dit voor maximaal 4 kinderen zodat wij ook nog andere ouders met kinderen de gelegenheid kunnen bieden om het kattencafe spontaan te bezoeken.

Vanaf 15 jaar is het mogelijk dat jongeren bij ons langs mogen komen zonder begeleiding van ouders/voogd/oppas. Deze bezoeken dienen wel van te voren gereserveerd te worden voor maximaal 3 kinderen. Wij nemen geen contant geld aan dus zorgt u ervoor dat zij een pinpas bij zich hebben om af te rekenen.

Wij behouden ons te allen tijde het recht voor om gezelschappen die niet gereserveerd hebben en met meer dan 4 kinderen komen, te weigeren, mogelijk omdat het al te druk is in het kattencafe of wanneer het maximaal aantal kinderen reeds is bereikt.

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen leren hoe ze op een verantwoorde manier kennis kunnen maken met katten, contact met ze kunnen leggen en hopelijk een basis vormen als toekomstige katteneigenaren die verstandig en liefdevol met katten omgaan.