FAQ

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen

Op 4 oktober 2017 opende Jippies Kattencafe haar deuren

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 – 16.00 uur
Woensdag 10.00 – 16.00 uur
Donderdag gesloten
Vrijdag 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.30 – 17.00 uur

Keizerstraat 10, 2011 VS, Haarlem

Als gast kom je binnen via een hal met een wastafel, waar je bij binnenkomst en eventueel ook na afloop je handen kan wassen. Deze tweede deur leidt naar de ruimte waar in een gezellige huiskamersfeer ook de katten verblijven. De inrichting met stoelen, tafels en banken is met name gericht op de katten met klim, relax en slaapmogelijkheden. Ze lopen vrij rond en kunnen zich uitleven op de te gekke kattenmeubels waarmee het café bekleed is. De poezen komen gezellig bij je zitten knorren, kopjes geven, liggen ergens te slapen of te genieten van hun uitzicht. Ook kan er lekker met ze gespeeld worden en zijn er veel katten speeltjes aanwezig. Er is een kleine bibliotheek van kattenboeken er is een leestafel om gezellig te lezen of te werken en als je zin hebt… er ligt al een kattenpuzzel voor je klaar. Alle producten komen uit een aparte keuken en het worden geserveerd in de ruimte waar de gasten samen met de katten verblijven.

Nee, het is niet toegestaan om je eigen kat mee te nemen naar Jippies kattencafe. Dat zou echt een chaos worden. Andere dieren zijn ook niet welkom.

Jippies rekent geen entreegeld, tenslotte zijn we geen attractie, (tenzij je poes Eva hebt gezien, want dan ga je toch twijfelen bij haar capriolen). De kosten van de verzorging, voeding en dierenarts worden deels gesponsord en zijn natuurlijk deels verrekend in de prijzen op de menukaart. Daarom verwachten wij van onze gasten dat zij minimaal 1 consumptie per tijdsblok nuttigen, zodat we het licht kunnen branden, de huur kunnen betalen en we de katten kunnen verzorgen.

Er wonen 7 katten in Jippies kattencafe.

Alle katten in het kattencafe zijn geadopteerd van asiels in Nederland en zelfs van de Kitten Resque Curaçao Foundation op Curaçao. Ons motto is “Don’t shop just adopt”.

Onze katten zijn geselecteerd op basis van hun karakter. Bij deze selectie wordt ook door een kattengedragsdeskundige rekening gehouden met hoe sociaal de kat is naar mensen en of hij/zij in een groep kan leven. Iedere kat wordt in eerste instantie in de ruimte gehuisvest waar de gasten niet kunnen komen, zodat de katten kunnen wennen aan elkaars geuren en aanwezigheid. Deze ruimte is op een zodanige wijze ingericht dat elke kat allerlei plekjes als eigen territorium creëert. Ook bevinden hier ruimten waar katten even apart kunnen zitten.

Nee, ons belangrijkste doel is dat de katten in het kattencafe een fijn leven kunnen leiden. Jippies is opgezet om mens en kat in harmonie en wederzijds respect samen te brengen.

Er wordt als vanzelfsprekend iedere dag grondig schoongemaakt. De kattenbakken worden meerdere keren per dag verschoond en bevinden zich in een aparte ruimte met goede ventilatie. De Voedsel en Warenautoriteit geeft in haar regelgeving dat “de katten toegelaten mogen worden in het zitgedeelte van een horecabedrijf, maar niet in de keuken en of bewaarplaats, los van het zitgedeelte van uw café.”

Huisregels?

 • Er is een wastafel in de hal, waar je bij binnenkomst en eventueel ook na afloop je handen kan wassen.
 • De katten worden liever niet opgetild, maar willen ze geknuffeld worden, dan springen ze vanzelf op je schoot.
 • Als een kat ligt te slapen maak hem dan niet wakker. Als een kat geen zin heeft om geaaid te worden zal hij dat zelf aangeven door lichaamstaal
 • Geen eten geven aan de katten, ook niet het schuim van de cappuccino
 • Foto’s nemen van de katten mag zo veel mogelijk, wij vinden het juist leuk als je dat op de social media plaatst, maar maak deze foto’s  zonder flits!
 • Ben je samen met een kind, let dan heel goed op dat er lief omgegaan wordt met de katten. Sommigen kunnen in hun enthousiasme wat heftig overkomen voor de katten.  Laten we ze samen leren om op de juiste manier om te gaan met deze bijzondere dieren.
 • Er mogen niet meer dan 8 kinderen tegelijk binnen zijn. Voor verdere uitleg verwijzen we u graag naar de pagina “kinderen”.
 • Alle huisregels gelden ook voor kinderen

Wat zijn jullie voorwaarden om de katten gezond en gelukkig te houden?

 • Schoon en vers water
 • Complete voeding, aangepast aan leeftijd en dieet
 • Voedselverrijking
 • Alle noodzakelijke inentingen
 • Medische zorg als dit nodig is
 • Veel uitdagende plekken om te klimmen en te krabben
 • Comfortabele slaapplekken, ook op hoogtes waar gasten niet bij kunnen
 • Een ruimte speciaal “cats-only” ruimte voor de katten die niet toegankelijk is voor klanten
 • De “cats-only” ruimte heeft een heel mooi stads buitenplaatsje voor de katten, die niet toegankelijk is voor klanten
 • Voldoende kattenbakken die dagelijks 2x worden verschoond
 • Genoeg kattenspeeltjes om met de katten te spelen
 • Een heleboel liefde van de gasten en de eigenaren van Jippies natuurlijk