Jippies kattencafe zit in Haarlem,
in de Keizerstraat op nr. 10

Jippies kattencafe zit in Haarlem in de
keizerstraat op nr. 10

Jippies kattencafe is een lunchroom,
waar 7 katten wonen

Jippies kattencafe is een lunchroom,
waar 7 katten wonen

Onze openingstijden zijn:
woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en
zondag van 11:30 tot 17:30 uur.

Onze openingstijden zijn:
woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en zondag van 11:30 tot 17:30 uur

Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten...

...maar we zijn vanaf 2e kerstdag weer open!

Sinds de opening van ons Jippies Kattencafé op 4 oktober hebben we zes fantastische weken gehad. Sinds die dag hebben we al veel bezoekers gehad, die hebben genoten van de katten, de huiselijke sfeer, de lekkere koffie en andere versnaperingen. Naast de vele  bezoekers kregen we ook veel publiciteit en hartverwarmende reacties . Er waren zelfs zoveel bezoekers dat we af en toe het bordje ‘’sorry , we zitten vol” op de deur moesten plakken, omdat we op de eerste plaats willen zorgen voor een rustige sfeer, zowel voor de katten als voor de gasten.

De katten hebben we één voor één zorgvuldig uitgekozen en ze komen uit verschillende asielen. Helaas heeft één van de katten een besmettelijke ziekte meegenomen. Nu we dit weten, willen we geen enkel risico nemen en hebben we de nodige maatregelen genomen zodat we voorkomen dat ook andere katten worden besmet. Helaas betekent dat, dat we tijdelijk de deuren van het kattencafé dicht hebben moeten doen. Natuurlijk is dit erg jammer, maar in het belang van de katten was er voor ons geen andere keus, hun welzijn staat voor ons voorop.

Voor het laatst nieuws en acties volg ons op Facebook!

Kattencafé.

Het concept Kattencafé is ontstaan in Taiwan in 1998. Met inmiddels meer dan 150 Kattencafés in Japan en grote steden als Londen, Parijs, Kopenhagen en New York kon ook Nederland niet uitblijven; in april 2015 opende het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam. Inmiddels zijn er 8 katten cafés verspreidt over heel Nederland. Het is een fijne en rustige omgeving die een huiskamer-achtige sfeer uitstraalt. Er staan overal relaxte banken en stoelen zodat je onder het genot van een goed kop koffie en taart en/of een lekker broodje, kennis kunt maken met de katten en ze kan aaien, knuffelen en met ze spelen.

Wij zijn uniek!

Jippies kattencafé is het eerste kattencafé in Haarlem!

Deze historische stad heeft de juiste sfeer en gezelligheid om tijdens een dagje uit, of zomaar tussendoor, lekker even wat katten te knuffelen! Jippies kattencafé zal daarom in deze binnenstad haar deuren openen!

Wij hanteren het concept “don ’t shop, just adopt”, dus letterlijk, om de doorstroom te bespoedigen voor de katten uit asiels en tehuizen.
Wij willen met Jippies kattencafé bereiken dat dit een extra plek in de regio wordt, waar op een toegankelijke en ontspannen wijze, mens en kat, elkaar beter kunnen leren kennen.
Is dat geen unieke match?

Crowdfunding

Met het geld dat we hebben opgehaald met de crowdfunding, kunnen we diverse kosten betalen die nodig zijn om de katten een heerlijke woonplek te geven. Zo hebben ze een cats-only ruimte, waar ze zich kunnen terugtrekken en zie je overal in de lunchroom heerlijke lig- en rustplekken, krabpalen en diverse looproutes. De katten mogen niet in de keuken komen, vandaar dat deze volledig afgesloten is en voldoet aan de eisen van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit.

“Time spent with cats is never wasted!”

Sigmund Freud

Naast ontspanning vind je bij ons ook:

-ontbijt-

Begin de dag

Met een lach

…en kom lekker en eenvoudig ontbijten. We staan bekend om onze heerlijke hand made muesli, ontbijtmuffins, bananenpannenkoekjes, alles vers bereid.

-taart/high-tea-

Geniet van de dag

met een vriend

…en geef jezelf af en toe een beloning omdat je het verdiend of … zomaar!. In de vitrine staan dagelijks vers gebakken taarten, muffins en andere lekkere zoetigheden. Het is mogelijk om een high-tea te reserveren vanaf 2 personen. (max 15 personen).

-koffie/thee-

Sluit de dag

met ontspanning

….en geniet van de perfecte locatie om eens rustig van een kop koffie te genieten die ook met alle rust en aandacht is klaargemaakt. Uiteraard kunnen we ook heerlijke Cappuccino’s, Espresso en Flat-Whites voor je bereiden. Maar je kunt ook heerlijke verse muntthee en andere kruiden- en vruchten theeën bestellen.

Jippes Kattencafe is mede mogelijk gemaakt door:

En natuurlijk alle donateurs, die ons een warm hart hebben toegedragen!