Gewijzigde openingstijden per 2024:

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 - 16.00 uur
Woensdag 10.00 - 16.00 uur
Donderdag gesloten
Vrijdag 10.00 - 16.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 11.30 - 17.00 uur

Jippies Kattencafe is gesloten
Zondag 31 maart (1ste Paasdag)
Zaterdag 27 april (Koningsdag)
Zondag 5 mei (Bevrijdingsdag)
Zondag 19 mei (1ste Pinksterdag)
Zaterdag 25 mei t/m 2 juni 2024.
Zondag 16 juni (vaderdag)
Dinsdag 3 t/m zondag 8 september
Zaterdag 5 oktober
Woensdag 25 december (1ste kerstdag)
Dinsdag 31 december (oudejaarsdag)

Jippies Kattencafe is gesloten:

Zondag 31 maart (1ste Paasdag)
Zaterdag 27 april (Koningsdag)
Zondag 5 mei (Bevrijdingsdag)
Zondag 19 mei (1ste Pinksterdag)
Zaterdag 25 mei t/m 2 juni 2024.
Zondag 16 juni (vaderdag)
Dinsdag 3 t/m zondag 8 september
Zaterdag 5 oktober
Woensdag 25 december (1ste kerstdag)
Dinsdag 31 december (oudejaarsdag)

Lekker katten knuffelen...

Heb je er ook al zin in, lekker ontspannen wat eten en drinken in een lunchroom met een huiskamersfeer, waar je ook nog KATTEN kunt aaien, knuffelen en bewonderen! Geweldig toch, als je dit kunt doen tijdens een dagje winkelen in de mooie culturele en historische stad HAARLEM!

Jippies kattencafe is het eerste kattencafe van Haarlem! Dit is mede tot stand gekomen door alle mensen die een donatie hebben gedaan via crowdfund-platform Voorjebuurt.nl. Dit is natuurlijk een fantastische manier om kattenliefhebbers een heerlijke plek te kunnen geven in de Vijfhoek, in de oude stad van Haarlem!

Kattencafé

Het concept Kattencafé is ontstaan in Taiwan in 1998. Met inmiddels meer dan 150 Kattencafés in Japan en grote steden als Londen, Parijs, Kopenhagen en New York kon ook Nederland niet uitblijven; in april 2015 opende het eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam. Inmiddels zijn er 17 katten cafés verspreidt over heel Nederland. Het is een fijne en rustige omgeving die een huiskamer-achtige sfeer uitstraalt. Er staan overal relaxte banken en stoelen zodat je onder het genot van een goed kop koffie en taart en/of een lekker broodje, kennis kunt maken met de katten en ze kan aaien, knuffelen en met ze spelen.

Wij zijn uniek!

Jippies kattencafé is het eerste kattencafé in Haarlem!

Deze historische stad heeft de juiste sfeer en gezelligheid om tijdens een dagje uit, of zomaar tussendoor, lekker even wat katten te knuffelen! Jippies kattencafé zal daarom in deze binnenstad haar deuren openen!

Asielkatten
Alle katten die in het kattencafe wonen komen uit allerlei verschillende dierenasiels/tehuizen en opvangcentra in Nederland. Dit vinden wij belangrijk omdat we het concept hanteren “don’t shop, just adopt”. Op die manier vinden de katten na een hele omweg toch een heerlijke permanente woonplek  bij Jippies. Onze katten stellen wij dus niet ter adoptie, maar dienen wel als voorbeeld om te laten zien hoe leuk en lief een asielkat kan zijn.

Jippies

Op Wereld dierendag 2017 heeft Jippies haar deuren kunnen openen door een geslaagde crowdfund actie. Het geld is deels gebruikt om een cats-only ruimte voor de katten te creëren, waar ze zich kunnen terugtrekken als ze de kattenbak zoeken of als ze meer rust nodig hebben. Ook is er een buitenruimte gemaakt, zodat de katten een lekkere frisse neus kunnen halen. Een ander deel van het geld is gebruikt om de keuken volledig af te sluiten voor katten. Dit is nodig om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit. Verder is er geïnvesteerd in allerlei heerlijke lig- en rustplekken, krabpalen en looproutes waar de katten gretig gebruik van maken.

Jippies rekent geen entreegeld, tenslotte zijn we geen attractie, (tenzij je poes Eva hebt gezien, want dan ga je toch twijfelen bij haar capriolen). De kosten van de verzorging, voeding en dierenarts worden deels gesponsord en zijn natuurlijk deels verrekend in de prijzen op de menukaart. Daarom verplichten wij onze gasten om minimaal 1 consumptie te nuttigen per tijdsblok, zodat we het licht kunnen laten branden, de huur kunnen betalen en we de katten kunnen verzorgen.

“Time spent with cats is never wasted!”

Sigmund Freud

Naast ontspanning vind je bij ons ook:

Begin de dag

Met een lach

…verwen jezelf met een lekkere lunch tussen de katten. We hebben altijd een soep van de dag, gezonde smoothies, heerlijke sandwiches en eigentijdse tosti’s.

Sluit de dag

met ontspanning

…en geniet van de perfecte locatie om eens rustig van een kop koffie te genieten die ook met alle rust en aandacht is klaargemaakt. Uiteraard kunnen we ook heerlijke cappuccino’s, espresso en flat-whites voor je bereiden. Maar je kunt ook frisdranken van Fritz, bijzondere lattes, verse muntthee en andere theeën bestellen. Onze vitrine staat vol heerlijke taartjes.

voor jong

en oud

… Jippies is ook dé plek in Haarlem om een leuk katten cadeautje te kopen voor jezelf, een jarige of voor je kat. Ben je op vakantie en wil je je kattenoppas op een leuke manier bedanken voor de goede zorgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij ons vind je bijzondere kattenoorbellen, sjaaltjes, sokken maar ook kattenspeeltjes en hengeltjes. We verkopen eigen gemaakte kattenzeepjes in allerlei kattenvormen en met heerlijke natuurlijke geur- en kleurstoffen. Jippies Soap Cats is leuk om cadeau te doen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een cadeaubon!

Een cadeaubon is verkrijgbaar vanaf 10,- en is een jaar geldig vanaf de dag van aankoop. Je kan deze bon alleen bij ons in het kattencafe kopen. De bon is niet inwisselbaar voor geld en hoeft niet in een keer te worden opgemaakt.

Jippes Kattencafe is mede mogelijk gemaakt door:

En natuurlijk alle donateurs, die ons een warm hart hebben toegedragen!

Partner van: